Jótékonykodásra kötelezték azt a párt, akik 2008 januárjában 50 ezer fontos (több mint 16 millió forintos) áron adták el azt az Amy Winehouse-ról készült videofelvételt, melyen az énekesnő cracket szív – írja a Sky News. Az énekesnőt akkor kihallgatta a rendőrség, és le is tartóztatták tiltott anyag birtoklásának vádjával, de később vádemelés nélkül engedték el. A videót John Blagrove és barátnője, Cara Bruton készítette titkos kamerával Winóról, a férfit azóta két évre lecsukták, miután kiderült, hogy árult is drogokat; barátnője kétéves felügyelettel megúszta.

A Snaresbrook Királyi Bíróság nevében pénteken Tudor Owen bíró úgy döntött, hogy a párnak jótékony célra el kell adományoznia a videóból szerzett bevételt. Az adományt több jótékonysági szervezet kapja majd, köztük drogprevenciós és gyermeksegélyező alapítványok. “Ha ez így történik, ez lesz ennek az egész ügynek a legnagyobb érdeme” – indokolta a döntést Owen bíró.

Nem ez az első eset, hogy akaratlanul a nyilvánosságra került, kellemetlen témájú filmekből "most már mindegy" alapon adomány keletkezik: Paris Hilton 2004-ben szintén eljótékonykodta a netre került pornóvideójából lett bevételét.