A csütörtökön elhunyt színésznő vagyonának egy részét olyan alapítványokra hagyta, melyek házastársi erőszak elől menekülő nők számára létesített menedékhelyeket működtetnek - írja a ContactMusic. Fawcett életében is rendszeresen támogatott ilyen alapítványokat, az ügy iránt akkor kezdett érdeklődni, amikor a Tűzfészek című 1984-es tévéfilmjében egy bántalmazott asszonyt alakított. Végrendeletében több ezer dollárt különített el ilyen jótékonysági célra.

A színésznőt egyébként privát szertartás keretében kedden búcsúztatják és temetik, a templomi szertartásra helyi idő szerint 16 órakor kerül sor a Los Angeles-i Our Lady of the Angels székesegyházban - írja a BBC online hírszolgálata alapján az MTI

A csütörtökön elhunyt Fawcett 62 esztendős volt, három éve küzdött végbélrákkal. A betegségéről készített amerikai televíziós dokumentumfilmet Farrah's Story (Farrah története) címmel idén mutatták be. Halála előtt még szerettek volna összeházasodni Ryan O'Neallel, akivel 1982 óta élt együtt, és akitől fia, Redmond is született, ám a szertartásra végül már nem maradt idejük.