Michael Jackson orosz hasonmása meg akarta ölni magát, amikor értesült a popsztár haláláról, felvágta az ereit. A moszkvai Pavel Talalajevet az orvosok szerencsésen megmentették a pénteken elkövetett öngyilkossági kísérlet után. "Minden mindegy, úgyis megölöm magam" - kiabálta Talalajev a mentősöknek.

Az egyik orvos szerint a fiatalembernek jót tenne, ha kisírná magát, vagy ha alaposan felöntene a garatra, hogy fölébe kerekedjen a stressznek; esetleg felhívhatná a megtört szívű Jacko-rajongók segélyvonalát. "Ez nem pusztán veszteség, ez életem legszörnyűbb tragédiája, és nem akarok tovább élni. Nem tudom, minek mentettek meg az orvosok. Vele akarok lenni!" - mondta Pavel a Life.ru című internetes újságnak.

Az orosz fiatalember kilencéves kora óta rajong Michael Jacksonért, ekkor mondták neki, hogy hasonlít az énekesre, és el is határozta, hogy utánozza a sztárt. "Bezárkóztam a szobámba, feltettem a zenét és táncoltam. Egyszer az anyám megkért, mutassam meg neki, mit tanultam. Először szégyelltem, de aztán meggyőzött. Később Michael Jacksonnak öltözve felléptem iskolai ünnepségeken" - mondta Pavel. 1995-ben a fiú egy hasonmások színházához csatlakozott, és attól kezdve különböző tévéműsorokban, koncerteken és jótékonysági rendezvényeken, sőt reklámokban szerepelt. Bálványának három koncertjén is jelen volt, és úgy emlékszik Jacksonra, mint szerény emberre, ugyanakkor a "színpad királyara". (MTI/EFE)