Pataky Attila majdnem celebbé lett exneje ügyvédje útján juttatta el hozzánk az alábbi közleményt, melyet az alábbiakban szöveghűen teszünk közzé:

"Tisztelt Szerkesztőség!

Pataky Attila feleségeként ismert meg a közvélemény házasságunk megromlását követően, 2008. tavaszán; ezt megelőzően – kis túlzással - a létezésemről sem tudott a sajtó annak ellenére, hogy férjem neve jól ismert a hazai és nemzetközi zene világában, még pedig azért, mert nem volt bennem szereplési vágy, teljes életet éltem e nélkül is.

Akaratom és szándékom ellenére, sokszor tudtomon és hozzájárulásom nélkül kerültem a címlapokra egy olyan sajnálatos esemény kapcsán, amelynek feldolgozása nem volt egyszerű.

A „közszereplővé” válást nem én választottam; először csupán udvariasságból válaszoltam a megkeresésekre, majd a becsületem és büszkeségem védelmében tettem ezt.

2008. novemberében jogerősen felbontotta házasságunkat az eljáró bíróság; közös kiskorú gyermekünk velem él, akit igyekszem megóvni minden, az édesapjáról szárnyra kelt, olykor negatív megítélésű hírektől. Teszem ezt annak érdekében, hogy gyermekem ne kerüljön hozzám hasonlóan kellemetlen helyzetbe, és ne kelljen magyarázkodnia, amikor a saját fotóját „idegenekkel” körbevett édesapjáé mellett látja meg az újságban, interneten.

Nem gondolom, hogy a sajtó gyermekemmel és velem szemben rossz szándékú volna, mégis arra kérem Önöket, hogy magánéletünket tiszteletben tartani szíveskedjenek.

Jelen közlemény megjelentetésének kivételével nem járulok hozzá ahhoz, hogy kiskorú gyermekemmel és/vagy velem kapcsolatban bármilyen hír/vélemény/hozzászólás, stb. bármilyen összefüggésben megjelenjen.

Kifejezetten elhatárolódom volt férjem életvitelétől, nyilatkozataitól, valamint a vele kapcsolatban megjelent hírektől.

Nem járulok hozzá, hogy a jövőben nevemet leírják, személyemet konkrétan, vagy bármilyen utalással megnevezzék, körülírják; nem járulok hozzá továbbá ahhoz, hogy akár a rendelkezésre álló fényképeket, akár új fényképeket közzétegyenek.

Kérem, hogy a fenti tiltást gyermekem vonatkozásában is irányadónak tekinteni szíveskedjenek.

Megértésüket és együttműködésüket köszönöm.

Tisztelettel: Pataky Beáta"