A Los Angeles megyei halottkém a TMZ.com-nak hivatalos közleményben tagadja, hogy Michael Jackson boncolásának a Sun által kiszivárogtatott állítólagos jegyzőkönyvrészletei megfelelnének az igazságnak. Vagy legalábbis nem mindegyik részlet. Vagy legalábbis nem tőlük jött az infó.

"A jelentés, ami nyilvánosságra került, nem a mi hivatalunkból származik. Nem tudom, honnan vagy kitől jöhetett az információ. Nem pontos, és pár részlete teljes kitaláció" - idézi a halottkémet a TMZ, az első és eddig egyetlen forrás. A lehetséges másik informátor, a Jackson-család által felkért másik halottkém, aki a hivatalos boncolás után másodszor is elvégezte az eljárást a holttesten, egyelőre nem nyilatkozott.

Az állítólagos jegyzőkönyv részleteit a Sun brit napilap tette közzé hétfő reggel, a fentiek alapján egyelőre tehát nem lehet tudni, az alábbiak közül melyek nem felelnek meg a valóságnak. A halottkém szerint "nem pontos" jelentés azt állítja, az énekes csaknem teljesen kopasz volt, orrgyöke az arcán végzett 13 plasztikai műtét következtében szinte eltűnt, szíve környékén négy tűszúrás - vélhetően az újraélesztéskor beadott adrenalin-injekciók nyomai - láthatók, pár bordája eltört a mesterséges lélegeztetési próbálkozások során, gyomrában csak pirulákat találtak, 50 kilós testsúlya pedig súlyos alultápláltságra vall.