Tíz perc alatt 68 hotdogot falt fel az amerikai Joey Chestnut, ezzel megvédte világbajnoki címét, és új rekordot állított fel hotdogevésben, írja az MTI.

A 25 éves kaliforniai férfi sorrendben harmadszor utasította maga mögé riválisát, a japán Kobajasi Takeru hatszoros világbajnokot, akinek csak 64 virslit sikerült legyűrnie. A hotdogevő-versenyt hagyományosan a július 4-i amerikai nemzeti ünnepen, a Függetlenség napján tartott a New York-i Coney-szigeten.

"A második perc után már tudtam, hogy a szervezetem együttműködik, és nehéz lesz legyőzni engem" - mondta a 20 ezer dollárral jutalmazott hotdogevőbajnok, aki tavaly még csak 59 hotdogot tudott megenni az előírt tíz perc alatt.

A japán Kobajasi 2001 és 2006 között volt a világ legjobbja hotdogevésben, amelyben 1916 óta rendezi meg az immár világeseménnyé vált versenyt a Nathan's gyorsbüfé. A közel egy évszázad alatt óriásit fejlődött a hotdogevés technikája: az első versenyen már 13 virslis szendvics elfogyasztása elegendő volt a győzelemhez, de még 2000-ben sem kellett hozzá 25-nél többet megenni. 2005-ben Kobajasi már 49:32-re verte meg Chestnutot.

Harmadik helyen Patrick Bertoletti futott be szombaton 55 hotdoggal. A nők között a tavalyi bajnokot, Juliet Lee volt kínai kémiatanárnőt most legyőzte a virginiai Sonya Thomas 41 hotdoggal