Néhány órával azután, hogy vasárnap kisorsolták a Michael Jackson búcsúztatására szóló ingyenjegyeket, a belépőket már az interneten elkezdték árulni. A jegyek több internetes licithonlapon - köztük az eBay-en is - is megjelentek. A belépők kikiáltási ára egyelőre 200 és 500 dollár (40 ezer forint - 100 ezer forint) között van.

A jegyek több internetes licithonlapon - köztük az eBay-en is - is megjelentek. A belépők kikiáltási ára egyelőre 200 és 500 dollár (40 ezer forint - 100 ezer forint) között van.

Helyi idő szerint vasárnap este kisorsolták az Egyesült Államokban azt a 8750 jelentkezőt, akik két-két ingyenjegyet kaptak Michael Jackson keddi, los angelesi gyászszertartására. A belépőkre a los angelesi Staples Center honlapján lehetett pályázni péntektől: az internetes oldal készítőinek adatai szerint 1,6 millióan akartak bejutni a gyászszertartásra. A győzteseknek e-mailben biztonsági kódot küldtek ki, amikkel hétfőn átvehetik ingyenjegyeiket és a hozzá tartozó karszalagokat a los angelesi Dodgers Stadionban. Hogy a búcsúztatás szervezői elejét vegyék a jegyüzérkedésnek, csak azok mehetnek be a gyászszertartásra, akiknek a jegyük és a karszalagjuk is meglesz a belépéskor.

A los angelesi rendőrség parancsnok-helyettese, Jim McDonnel vasárnap este arról tájékoztatta a rajongókat, hogy a búcsúztatás helyszínét és környékét kedden lezárják, és akinek nem lesz jegye, azt a közelébe sem engedik a búcsúztatásnak. Mindenkinek azt javasolják, hogy otthon nézze a közvetítést, amelyet külső kivetítőkön nem lehet majd látni.


Azt egyébként még mindig nem tudni, hogy pontosan hogyan zajlik majd Michael Jackson másfél órásra tervezett búcsúztatása: annyit közölt a Jackson-család, hogy a privát ceremónia a Forest Lawn temetőben lesz majd valamikor a keddi gyászszertartás után. Az Egyesült Államokban öt televíziócsatorna - az NBC, az ABC, a CNN, az MSNBC és az E! – közvetíti majd élőben Michael Jackson búcsúztatását. A CNN International jóvoltából Magyarországon is lehet majd látni a pop királyának gyászszertartását: a csatornán magyar idő szerint kedd este 6-tól kezdődik a közvetítés, amelynek kommentátorai között lesz Anderson Cooper és Larry King is - írja a Független Hírügynökség.