Beperelt Szaúd-Arábiában egy család egy dzsinnt, vagyis egy szellemet lopás és zaklatás vádjával. A dzsinn fenyegette és kövekkel dobálta meg őket, majd ellopta a mobiltelefonjukat. A család - amely 15 éven át élt ugyanabban a házban, Medinához közel - azt mondta, mostanság tűnt fel a dzsinn, ezért kénytelenek voltak elköltözni.

"Furcsa hangokat kezdtünk hallani" - nyilatkozta az Al Watan szaúdi lapnak a dzsinn által megfélemlített család feje, aki nem akarta, hogy neve nyilvánosságra kerüljön. A férfi elmondta, először nem vették komolyan a dolgot, de aztán különös események történtek, amikor pedig a dzsinn köveket hajigált, a gyerekei halálra rémültek. A családfő szerint először női, majd férfihangon szólalt meg a szellem, amely közölte velünk, a családnak el kell hagynia végleg a házat.

A panasznak engedve a helyi bíróság közölte, hogy kivizsgálja az ügyet. A testület azt közölte, "megpróbálnak utána járni az állítás igazának, még ha ez nehéznek is tűnik".

Az ókori sémi népek hiedelemvilágában a dzsinnek a régi emberek szellemei voltak, akik éjszaka jelentek meg és a hajnal első sugaraival eltűntek. Képesek voltak láthatatlanná válni, állatokká változni, és gyakran tették őket felelőssé betegségekért és az őrületért. A muszlimok általánosságban hisznek a dzsinnekben, amelyek szabad akarattal rendelkező lények, akiket Isten füsttelen tűzből teremtett, hasonlóan, ahogy az embereket agyagból. (FH)