Tizenkét órás elsötétítéssel szankcionálta a TV2-t szerdán az ORTT, írja az MTI. A mádiahatóságnál Joshi Bharat műsora verte ki a biztosítékot. A délután sugárzott, 12 éven aluliaknak csak felnőtt társaságában megtekinteni ajánlott műsorban kiskorúak megrontásával foglalkoztak. a határozat írásba foglalásáig pontosan nem lehet tudni, melyik műsorról van szó, de csak májusban négy adás foglalkozott pedofíliával.

A médiahatóság irodája kötbér először kiszabását javasolta, de végül többséget kapott az az indítvány, mely szerint fél napra megvonják a csatorna műsorszolgáltatási jogosultságát.

Két hete az RTL Klubot a Mónika Show miatt sújtotta 12 órás elsötétítéssel a médiahatóság. A határozat indoklása szerint az adásban bemutatott egyik történet kapcsán abban nem értett a hatóság és a műsorszolgáltató, hogy túl részletesen foglalkozott-e a műsor - egy megtörténtnek mondott eset fiatalkorú résztvevőinek szerepeltetésével - a pedofíliával.

A másik - egy férfi korábbi és jelenlegi partnerének trágár szópárbajból tettlegességig fajuló vitáját bemutató - történettel kapcsolatban az erőszak-ábrázolás és a trágárság kérdéskörében ütközött az ORTT és az RTL Klub álláspontja.