Marseille-be utazott vasárnap Madonna, hogy részvétét fejezze ki az egyik munkás családjának, aki akkor halt meg, amikor összeomlott a popkirálynő koncertjének színpada építés közben - számolt be vasárnap az AFP hírügynökség. A feketébe öltözött énekesnő gépe vasárnap este landolt a Marseille-Marignane reptéren. Az énekesnő leszállás után egy fekete Mercedesben elviharzott testőrével együtt, hogy a családdal találkozzon Aix-en-Provence-ban, illetve hogy két sérült munkást meglátogasson két marseille-i kórházban. Az énekesnővel tartott két örökbefogadott gyereke, David és Mercy is, ők külön kocsival hagyták el a repteret.

Az énekesnő vasárnap lépett volna fel a marseille-i Velodrome stadionban, de a koncertet a baleset után elhalasztották, miután egy 52 éves francia és egy 23 éves brit férfi meghalt csütörtökön a színpad építése közben, nyolc másik munkás pedig megsérült. Hárman - köztük egy súlyos állapotban lévő amerikai - még marseille-i kórházakban vannak. Madonna éppen Udinében adott koncertet, amikor hallott a tragédiáról. A fellépés közben könnyekkel küszködve emlékezett meg a szerencsétlenül járt áldozatokról.

A baleset ügyében a helyi hatóságok vizsgálatot indítottak, hogy megállapítsák, ki a felelős. Az AFP hírügynökségnek név nélkül nyilatkozott egy koncerttechnikus, aki szerint általában négy szerkezettel emelik a helyére a színpad tetejét. A motoros szerkezetek egyikét csütörtökön egy darura cserélték ki, amely nem bírta el a terhet - írja a Független Hírügynökség.