A színésznő melltartója 5200 dollárért (több mint 990 ezer forintért) kelt el az International Autograph Auctions aukciósház hétvégi árverésén.

A bézs színű, nem túl szexi, merevítőkből és szíjakból eszkábált emelőeszköz nem a látvány, inkább a funkció jegyében készült. Trükkös pántrendszere és a megfelelő kivágású ruha kombinációjával viszont Monroe ügyesen kelthette azt a benyomást, hogy nincs is rajta melltartó – avatta be az MSNBC-t a futurisztikus szerkezet működésébe Katie Haliford, aki vintage fehérneműket tervez és árul londoni üzletében. “Mivel felül nyitott [így a kosár felső pereme nem rajzolódik ki a ruha alatt - a szerk.], ezért olyan, mintha nem is viselne melltartót. Megnyugtató, hogy még a nemzetközi szexszimbólumokra is hat a gravitáció. Ahogy minden nőnek szüksége van néha a kellő alátámasztásra” – tette hozzá.

Monroe fehérneműjén kívül egy rakás személyes tárgyát árverezték még: szőrmestólát, a Van aki forrón szereti névre szóló forgatókönyvét és egy telefonszámlát is megszerezhettek a fanatikusok. A melltartóért Hongkongból, telefonon licitált az ismeretlen vásárló, és semmi sem mutat arra, hogy a Monroe-mániás Lindsay Lohan lett volna az. Monroe egyébként állítólag 36D méretű melltartót viselt, ami az európai konfekcióméretezés szerint 80E-t jelent.