Elárverezik Harry Potter szülőanyjának székét

2009.07.22. 10:48 Módosítva: 2009.07.22. 10:52
goff potter 070709 44

Elárverezik Harry Potter szülőanyjának székét, azt az ülőbútort, amelyen JK Rowling megírta varázslóinasos első két regényét - írta az MTI. Az aukció oka nem az, hogy tönkre ment a világ legtehetősebb írónője, hanem jótékonyság. A szék amúgy mostoha körülmények tanúja: Rowling egy skóciai szinte fűtetlen önkormányzati lakásban ücsörgött rajta, miközben segélyeken élt, depresszióval küszködött - nem fogadták a kiadók lelkesen művét - és egyedül nevelgette kislányát.

Szerencsére lényegesen jobbra fordult sora, és a széket már 2002-ben elajándékozta egy jótékonysági, gyermeksegélyező árverésre. Akkor 15 ezer fontért - csaknem 5 millió forintért - kelt el. A mostani, internetes, eBay-aukcióból befolyó pénz egy része iskolakönyvekre költődik majd szegény országok nebulói számára - adta hírül az Ananova brit hírügynökség.

Rowling a székhez egy levelet is mellékelt, melynek végén azt írja a nem túl kényelmes ülőbútorhoz: "Nosztalgikus énem sajnálja, hogy távozol életemből, a hátam viszont nem."