Folyamatosan javul az állapota, így felébresztették és nem is altatják tovább Felipe Massát. A hétvégi Forma-1-es Magyar Nagydíjon súlyos fejsérülést szenvedett pilótát levették a lélegeztetőgépről, és már családjával is kommunikált - tájékoztatta az újságírókat hétfőn este az Állami Egészségügyi Központ épülete előtt dr. Grósz Andor orvos dandártábornok, a kórház főigazgató-helyettese.

Az elmúlt 24 órában jelentős változások voltak Felipe Massa állapotában - mondta dr. Grósz Andor. Hozzátette: a Forma 1-es pilóta állapota továbbra is stabil, a hétfői CT-vizsgálaton pedig jelentős javulást észleltek. A főigazgató-helyettes arról is beszámolt: megszüntették a sportoló nyugtatását és altatását, délután pedig levették a lélegeztetőgépről is.

Massa egyébként aluszékony, de a kérdésekre válaszol és megfelelően mozgatja a végtagjait is. Nincs láza, és eltávolítják sebéből azt a csövet is, amelyen keresztül a felgyülemlett folyadék távozik. Más beavatkozás nem történik éjszaka, az orvosok további javulásra számítanak.

A család képviselője a sajtótájékoztatón azt mondta: Massa az ébredés után beszélt a családjával. A sportoló megkérdezte, hogy mi történt vele, és kérdésekre is válaszolt. Hozzátette: a család egyelőre nem tervezi, hogy átszállíttatja a sportolót másik intézménybe, azt pedig az orvosok is a későbbi állapotától teszik függővé, hogy mikor lehetne szállítani. Az orvosok kérdésre válaszolva elmondták: még nem tudják, hogy sérült-e a sportoló szeme, ugyanis ebben az állapotban a látást nem tudják vizsgálni.

A Ferrari brazil pilótája a hétvégi Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzésén szenvedett súlyos fejsérülést. A klasszis sisakját az egyik autóról leszakadó rugó találta el a szombati időmérő edzésen, majd autójával a gumifalnak csapódott. A sportolót az Állami Egészségügyi Központban műtötték meg. (FH)