Rendkívüli karácsonyi ünnepet tartott a hétvégén egy észak-texasi város, Krum egy haldokló kislány kedvéért - adta hírül a CBS. Az ötéves Regan tavaly decemberben kezdett fejfájásra panaszkodni, a vizsgálatok kiderítették, hogy agydaganata van. Szteroidokat és kemoterápiát kapott, a gyógyszerektől felpüffedt az arca és a hasa, miközben fájdalmainak enyhítésére morfiummal kezelték. Mindez hiába, az orvosok nemrég kijelentették, hogy már csak néhány hete lehet hátra.

Regan apja ekkor eldöntötte, mindent megtesz azért, hogy kislánya olyan vidáman tölthesse végső napjait, mint amikor utoljára karácsonyozott. A város vezetői és a többi krumi lakos is egyetértett ezzel. Kampányba kezdtek azért, hogy tartsanak egy nagy ünnepséget a gyereknek.

A kampány eredményeként a hétvégén még idegenek is tömegesen érkeztek, hogy meglepjék a kislányt a Regan Fesztiválja elnevezésű eseményen, ami tulajdonképp egy nyár közepén megrendezett karácsony volt. A parádé az otthona előtt vonult el, miközben a kislány az ablakból integetett. A pomponos lányok után vonultak motorosok és különleges autók, majd jött a karácsony hangulata: Hóember, Mikulás rénszarvasa és mindehhez műhóesés, amelyről egy austini filmprodukciós cég gondoskodott.

A kislány apja utóbb azt mondta: hihetetlen, hogy mi mindenre képesek az emberek, ha jót akarnak tenni. A papa hozzátette: nem adta fel a reményt, hogy Reagan az igazi karácsonyt is meg fogja ünnepelni ez év végén. (FH)