Örömében majdnem vízbe fojtotta játszótársát a delfin

2009.07.27. 21:45

Csaknem a tengerbe fulladt a kimerültségtől egy új-zélandi nő, mert delfinje, Moko annyira élvezte vele a játékot, hogy nem engedte a partra úszni. Az esetről a BBC számolt be hétfőn. A nő, aki nem akarta, hogy a nevét nyilvánosságra hozzák, azt mondta a Gisborne Herald című helyi lapnak: hibát követett el, amikor este ment úszni egyet a delfinnel. Ráadásul ilyenkor tél van a déli féltekén, és bár Új-Zéland északi, kellemesebb éghajlatú részén volt a fürdőzés, a víz így is hideg volt.

"Nem volt valami bölcs dolog, elismerem" - mondta a nő, aki hozzátette: nyáron rengeteg turista látogatja meg Mokot, hogy együtt ússzanak vele, de télen sokkal kevesebben járnak a partra, így Moko gyakran magányos, ezért ment vele játszani. Moko annyira belelkesedett, hogy nem engedte vissza az egyre kimerültebb és már reszkető nőt, aki egy idő után rájött, hogy ebből baj lehet. Egy bójába kapaszkodva segítségért kezdett kiabálni, amit egy parti kávézó vendégei meghallottak, és beeveztek hozzá. A nő addigra már teljesen elfáradt és majdnem halálra fagyott. Ennek ellenére egy rossza szava nem volt Mokóra, aki csak játszani akart.

A hároméves palackorrú delfin egyébként régóta híres arrafelé. Tavaly márciusban megmentett az öbölben két bálnát, mivel azok nem találták a kijáratot a nyílt vízre, Moko azonban megmutatta nekik, merre ússzanak. (FH)