Az RTL Klub Fókusz című műsorában végre megismerhettük Csonka András igazi arcát. Az a vidám és gondtalan férfi ugyanis, akit hajnalban a Reggeli című műsorban látunk, nem az igazi Csonka. Az igazi Pici emberből van. Reggelente felkel, pedig nem szeret, ráadásul rosszul is alszik, de ez szerencsére csak mostanában alakult így. Bizonyára a sok stressz teszi. Miután Csonka felkel, felveszi fehér köpenyét (de lehet, hogy meztelenül flangál csak a kamera kedvéért csípte ki magát), eszik egy kis kefirt és müzlit, majd nekivág a napnak.

Csonka roppant kényes a hajára, ezért gyakran jár fodrászhoz. Persze a fodrászatokhoz szorosabb szálak is kötik, ugyanis anyukája maga is női fodrászként kereste kenyerét. Amíg anyu hajat vágott, addig a kis Csonka Bandi a fejmosó mellett állt, és kortárs slágereket dalolt. Annyira szerette ahogy a lakk, a festék és a dauer szaga sajátos összhangban köti le szaglóhámja receptorait, hogy sokáig hívogatta a fodrász lét. Végül a nosztalgiát kedvelő férfi mindnyájunk örömére színésznek állt.

Csonka mostanában hetente háromszor úszik lelkesen. Valójában nem is lelkes, de muszáj úsznia, mert porckorongsérv gyötri. Talán ezzel is összefügg a tény, hogy Csonka sokszor befelé forduló, a problémáiról nehezen beszél és vannak szorongó, depresszív pillanatai. Ilyenkor tűnik fel a színen Szulák Andrea, aki a színész legjobb barátja. Andi és Bandi - ahogy a Fókusz stábja becézi őket.

Ha kevés lenne három bekezdés Pici, tartogatunk még egy brékinget mára: Csonka András babonás. Mindig magánál tartja a forgatókönyvet, és ha az a földre esik, ő rálép.