De szerencsére ott volt neki Fielder-Civil, aki megmentette, amikor kiütötte magát.

Blake Fielder-Civil most megerősítette a Sun információit és elmesélte, volt hogy az exe a szupermodell táskájába nyúlt, miután már kiürült az ő kis kokainos szelencéje. Winehouse volt férje szerint az énekesnő büszkén mesélte, hogy elcsente Kate Moss kokszát, amit aztán kettesben fogyasztottak el egy vécében. Mindezek ellenére Fielder-Civil szerint épp a drog vezetett házasságuk elromlásához. "Őrült élet volt az. Egy vagyont költöttünk rá, hogy beálljunk, aztán egy ugyanakkora összeget, hogy lejöjjünk róla."

Fielder-Civil már csak tudhatja, hiszen éppen a közelmúltban mesélt az nme.com-on arról, hogyan mentette meg az életét az egyik túlzásba vitt kokózás után. A zenész nagyon megijedt, mikor Winehouse elájult, azt feltételezte, hogy a karjai között fog meghalni. Mivel ő is nagyon be volt állva egy ideig csak próbálta megállapítani lélegzik-e még, és amikor látta hogy nem, kinyitotta a száját és kihúzta a nyelvét. "Eleinte semmi nem történt, de aztán végre megemelkedett a mellkasa. Először nem ismert meg, aztán kért egy kis drogot, mi meg elvittük inkább egy kórházba."

Sajnálja, amiért szétment a házasságuk és ő csak a jó dolgokra emlékezik. "Kár, mert nagyon vicces, okos és szeretnivaló. De a tehetségét és a személyiségét egyaránt a drogok mögé rejti."