horoszkóp

Triciklivel járja Párizs utcáit a Google

bry
2009.08.07. 19:41

Két triciklivel járja a Google Párizs gyalogosoknak fenntartott sétálóutcáit, hogy az autóval megközelíthetetlen területekről is 360 fokos panorámaképek készülhessenek, írja az MTI. A Google járművei számítógéppel, GPS-el és egy póznára rögzítve 9 darab digitális kamerával vannak felszerelve. A munkára két fiatal biciklistát béreltek fel, akik a történelmi városnegyedeket illetve a turisták által kedvelt területeket járják be.

A bicajosok munkaruhájához tartozik a Google feliratú póló és a fehér bukósisak, miközben olyan helyekre tekernek, mint a Versailles-i kastély vagy a Luxemburg-kert. A kaliforniai vállalat tervei szerint Párizs fényképezésével augusztus 20-ig végeznek, a triciklikkel azután az ország északi területeire kerekeznek, majd ősszel Dél-Franciaország felé tekernek.

A triciklire szerelt kamerák közül 8 adja a 360 fokos látószöget, a kilencedik kamerával az ég felé fordítva lehet fotózni. A percenként készülő nagyfelbontású felvételek a Google Maps oldalára kerülnek. A személyiségi jogok védelme érdekében a képszerkesztő rendszám-, és arcfelismerő szoftverrel van ellátva, így az internetre töltött képeken ezek már nem lesznek láthatók.