Még nem hozzák nyilvánosságra a Jacko haláláról készült halottkémi jelentést

2009.08.11. 18:04 Módosítva: 2009.08.11. 18:09

Elkészült Michael Jackson halottkémi jelentése, de még tart a hatósági vizsgálat Michael Jackson halála ügyében, ezért a nyomozásra való tekintettel a rendőrség kérésére egyelőre nem hozzák nyilvánosságra a régóta várt, és végre elkészült halottkémi jelentést. Sem a halottkémi hivatal, sem a rendőrség nem közölte, mikorra várható a boncolás eredményének publikálása.
Az 50 koncertből álló londoni turnéra készülő popsztár Los Angeles-i bérelt otthonában hunyt el váratlanul júniusban. Orvosa, Conrad Murray talált rá az ágyában fekvő, de már nem lélegző Jacksonra, akit sikertelenül próbált újraéleszteni. A nyomozás során arra keresik a választ, milyen gyógyszerek játszhattak szerepet az 50 éves énekes halálában. Rendőrségi források szerint Murray elismerte, hogy erős érzéstelenítő hatású propofolt és egyéb nyugtatókat adott be Jacksonnak halála előtt pár órával. Az orvos ügyvédje korábban azt állította, hogy ügyfele semmi olyasmit nem írt fel Jacksonnak, ami a halálát okozhatta volna.
Murray Las Vegas-i és houstoni ingatlanjaiban házkutatást tartottak, számítógépes és egyéb feljegyzéseit lefoglalták. A bírósági dokumentumok szerint a hatóságok a gondatlanságból elkövetett emberölés lehetőségét vizsgálják a sztár halálával kapcsolatban, s bár további hat orvos is képbe került, Murray a fő gyanúsított.
Egy Los Angeles-i bíróság közben a Jackson-hagyatékkal kapcsolatos több üzleti szerződést is átvizsgált, és hétfőn többek között jóváhagyta azt a 60 millió dolláros megállapodást, amely a londonikoncertturné szervezője, az AEG Live és a Sony érdekeltségébe tartozó Columbia Pictures között jött létre egy film készítéséről. (MTI)