Koncertet adnak Michael Jackson tiszteletére a néhai popsztár családtagjai és sztárok tucatjai szeptemberben, Bécsben - jelentette be hétfőn a koncert szervezője, a World Awards Media. Azt is közölték, hogy a koncert helyszíne az egykori császári palota, a schönbrunni kastély előtti terület lesz, ahol egy korona formájú multimédiás színpadot építenek fel. A jegyeket augusztus 20-tól árusítják, adta hírül az MTI. A tervek szerint 85 ezren nézhetnék meg a kastély parkjában a koncertet. A városban pedig több helyen kivetítőket állítanának fel. A szervezők szerint azért rendezik a Habsburgok egykori kastélyában, mert ez illik a pop királyához.
A szervezők nem kívánták megnevezni, hogy a Jackson-család mellett kik vesznek részt a koncerten. Egyes hírek szerint ott lesz Bécsben a U2, Madonna, Lionel Richie és Whitney Houston. A World Awards Media vezetője azt sem kívánta egyelőre megmondani, hogy pontosan mikor lesz a koncert, csak annyit közölt: szeptember első felében.Sokan azt várták, hogy Londonban, esetleg Berlinben, Párizsban vagy Rómában lesz a koncert, de Jermaine Jackson azt mondta a CNN-en Larry King-nek múlt pénteken, hogy "Michael imádta a kastélyokat, és Bécs a legmegfelelőbb, hogy tisztelegjenek előtte".
Az osztrák hatóságok még nem adták meg az engedélyt Schönbrunnra, de a szervezők szerint nyolc napon belül meglesz a jóváhagyás. Nem mindenki örül azonban a koncertnek - egy civil szervezet tiltakozó levelet küldött a bécsi városházának és a kastély felügyelő testületének, arra kérték őket, hogy ne engedélyezzék a koncertet egy olyan ember emlékére, aki szerintük gyerekmolesztáló volt.