A homofóbnak nem nevezhető színész nem csak szimpatizál a melegekkel, de tevékenyen igyekszik segíteni is őket: most nagyobb összeggel támogatta a Trevor Project nevű amerikai segélyvonalat, ami 24 órás telefonos tanácsadást nyújt kétségbeesésükben öngyilkosságot fontolgató meleg, leszbikus, transznemű, vagy az identitásukban egyelőre bizonytalan fiataloknak.

A Trevor Project létrejöttéhez az 1994-ben Oscar-díjat is nyert Trevor című rövidfilm adta az ötletet: ebben a főszereplő 13 éves srácot kis híján öngyilkosságba kergetik addigi barátai, akik elfordulnak tőle, mikor megtudják, hogy meleg. A telefonos segélyvonal mellett az alapítvány iskolai felvilágosító órákat szervez, internetes kérdőívekkel segít az önazonosság feltérképezésében, és – mint igazgatójuk, Charles Robbins elmondta – nagyon-nagyon hálásak Radcliffe-nek segítségéért.

Radcliffe az Attitude magazinnak elmondta, gyűlöli a homofóbiát, és örül, hogy adományával segíthet a jótékonysági szervezet munkájában. “Boldogan kezdem meg a Trevor Project támogatását, akiknek az a munkájuk, hogy nap mint nap életeket mentenek. Borzalmasan szomorú, hogy 2009-ben az öngyilkosság ott van az első háromban a fiatalok halálozási okainak listáján. Még szomorúbb, hogy a meleg, leszbikus, transznemű és identitásukat még csak most kereső fiatalok négyszer akkora eséllyel követnek el öngyilkosságot, mint heteró kortársaik. Remélem, hogy az én részvételem által nagyobb figyelem terelődik az alapítványra, és ezáltal még több kétségbeesett fiatal hall majd róluk. Létfontosságú, hogy megértsék, nincsenek egyedül, és ami még fontosabb: hogy az életüknek értéke van".