Meggyűlt a bajuk a sanghaji határőröknek 23 kínai nővel, akik együtt ruccantak át Dél-Koreába plasztikai műtéteket csináltani: a hatóság emberei csak nehézkesen tudták azonosítani őket útlevélfotóik alapján.

A China Daily lap tudósítása szerint a 36 és 54 év közötti nők nem kis megrökönyödést váltottak ki, amikor megérkeztek a sanghaji reptérre. "Amikor határőreink kérésére levették a nagy napszemüvegeiket és kalapjaikat, teljesen máshogy néztek ki, mint a fotókon. Egy kötés itt, egy varrás ott" - mondta Chen Tao a Hongqiao reptér tisztje. Végül a nem plasztikázott jegyeik alapján sikerült azonosítani őket, mondta a határőr hozzátéve, hogy emiatt mindegyiküket több percig kellett vizsgálgatni a szokásos néhány másodperces procedúra helyett.

A nők azt mondták, hogy ők egy baráti társaság, és együtt mentek át Dél-Koreába plasztikai műtéteket elvégeztetni. Chen Tao szerint munkatársaik az azonosítás után felszólították a 23 nőt, hogy azonnal újítsák meg útleveleiket. Ázsiában egyébként Dél-Koreában a legmagasabb a plasztikai műtétet igénybevevők száma, de Ázsiában amúgy is kimagaslóan sokan műttetnek, hogy a nyugati szépségideálhoz váljanak hasonlatossá. (FH)