Két Guinness-rekordot is felállítottak az osztrákok Stájerországban a hét végén: Michael Schimpel gitáros 51 koncertet adott 24 óra alatt Grazban, de ez semmi ahhoz képest, hogy Fohnsdorf lakói megdöntötték a világ leghülyébb nevű Guinness-rekordját: új csúcsot állítottak be a világ leghosszabb, jeget nyalogató kerékpárosok alkotta élőlánca kategóriában.

Schimpel péntek délben kezdte a koncertmaratont. Minden fellépése 15 percig tartott, s a fellépések között a ment a 32 éves gitáros egyik helyszínről a másokra. Három közjegyző ellenőrizte árgus szemekkel a rekordkísérletet. A koncertmaraton során Schimpel csak vizet ivott, csupán a szombat este grazi zárófellépés után engedett meg magának egy korsó sört. A végül 30 órán át tartó koncertsorozatról filmet is forgattak.

Miközben Schimpel énekelt és gitározott, az felső-stájerországi Fohnsdorf lakói, pontosabban 438 kerékpáros - élő láncot alkottak, miközben jeget nyalogattak. Rekordkísérletüket siker koronázta, ugyanis legutóbbi bécsiek próbálkoztak hasonlóval, de ők csak 420-an voltak. (MTI-Velvet)