Az énekes, aki az elmúlt két évet jogsi nélkül kellett töltse, amiért korábban sorozatban részegen/droggal vezetve kapcsolták le, tegnapi karamboljával megtörte a hagyományt: teljesen józan volt. A rendőrök ugyan őrizetbe vették, mert felmerült, hogy esetleg megint valamitől beállva cselekedett, pár órával később azonban elengedték – írja a Sun.

Michael később közleményt bocsátott ki „családja és barátai megnyugtatására”, melyben azt írja: „Egyikünk ellen sem emeltek vádat, mert mindketten teljesen és egyértelműen józanok voltunk. Mivel azonban mindketten úgy gondoljuk, hogy a másik a hibás, biztosítási ügy lesz belőle”.

A rendőrséget hajnalban hívták ki az A34-es úton, Berkshire-nél történt karambolhoz, amelyben Michael belerohant egy kisteherautóba. A másik sofőr bevallása szerint nem is azon döbbent meg jobban, kicsoda tisztelte meg kocsiját hátulról, inkább azon, hogy az énekes élve mászott ki az autóból.

Michael jogsiját 2007-ben vonták be, miután drogos állapotban összetört három parkoló autót, majd a tulajok értesítése nélkül elhajtott. Korábban kétszer is kapták már rajta, hogy a kocsija volánjánál alszik, és vérvizsgálata alapján bebizonyosodott, hogy bár a kocsiban csak pipát találtak, nem csak marihuánától sikerült ennyire elfáradnia. Akkor mindkét esetben megúszta figyelmeztetéssel: mivel nem épp forgalomban vezette a kocsit, csak a marihuanafogyasztás miatt intették meg.