Október 28-án kerül világszerte mozikba az a film, melyet a Michael Jackson életének utolsó heteiben felvett videóanyagból készítettek el - jelentette be csütörtökön a Sony Pictures, hozzátéve, hogy az alkotást két héten keresztül tekinthetik meg a rajongók.

A cég közleménye szerint a "This Is It" című film "egy olyan bizalmas portré Michael Jacksonról, amit még senki sem láthatott". A filmre több mint egy hónappal korábban, szeptember 27-től vásárolhatják meg a jegyeket az érdeklődők.

A mozi, ami az énekes londoni koncertturnéja nyomán kapta a címét, a Sony szerint az egész Jackson-család támogatását élvezi, és bemutatja, hogy hogyan készült utolsó heteiben a fellépésekre a popsztár. A filmet Kenny Ortega rendezi, aki a Disney "High School Musical 3" című zenés filmjével aratott sikert a fiatalok körében. "Ez a film Michael ajándéka a rajongóinak" - fogalmazott Ortega, aki szerint a mozi nézői "exkluzív pillantást vethetnek egy kreatív zseni világára".

Michael Jackson június 25-én hunyt el Los Angelesben, hirtelen szívmegállás miatt. Halálának pontos oka és körülményei azonban egyelőre tisztázatlanok. A sztár a londoni O2 arénában készült a visszatérésre: a nyár folyamán 50 koncertet adott volna a brit fővárosban. (FH)