Nyugodjon Marilyn Monroe mellett békében

2009.08.25. 10:26 Módosítva: 2009.08.25. 10:41

Még egy napig lehet licitálni a különleges sírhelyre Los Angelesben, közvetlenül Marilyn Monroe nyughelye felett, adta hírül a Független Hírügynökség. A sírhelyre egy internetes aukciós oldalon lehetett licitálni, de a nyertes hétfőn visszavonta 4,6 millió dolláros (865 millió forint) ajánlatát - írta a Los Angeles Times című amerikai lap. A sírhelyet az ott örök nyugalomra helyezett férfi özvegye kezdte el árulni, hogy kifizesse a házán lévő, több mint egymillió dolláros jelzálogot.


A Los Angelesi Westwood Village Memorial Parkban lévő sírhelyet az 1986-ben meghalt Richard Poncher özvegye kezdte el árulni. Poncher a sírhelyet Monroe volt férjétől Joe DiMaggio baseballsztártól vásárolta meg 1954-ben, a mellette lévő hellyel együtt, amelyet feleségének szánt. Az özvegyet, Elsie Ponchert képviselő bankár a Timesnak nyilatkozva elmondta, hogy a nyertes ajánlat visszavonása után levelet írt 11 másik licitálónak, akik 4,5 millió dollárt ajánlottak, hogy van még 24 órájuk ajánlatot tenni. Steve Miller elmondta: ha nem kapnak megfelelő ajánlatot, más utat keresnek a sírhely értékesítésére.


A hetvenes éveiben járó özvegy elmondta, hogy férjének holttestét a Monroe feletti sírhelyről a mellette található, Elsie Ponchernek szánt helyre tennék át, mivel az özvegy hamvasztást szeretne. A nő elmondta, hogy haldokló férfi kívánsága az volt, hogy közvetlenül a filmcsillag feletti sírhelybe temessék, hasra fektetve, máskülönben "élete végéig kísérteni fogja". A közvetlenül Monroe melletti helyet Hugh Hefner, a Playboy magazin alapítója vásárolta meg 1992-ben, 75 ezer dollárt (14 millió forint) fizetve a helyért.