Rendhagyó módon nem tartanak megnyitót a 10. ARC plakátkiállítás szervezői. A díjakat kedd délelőtt osztották ki, a csaknem 1000 beérkezett pályaműből kiválasztott munkákat pedig szeptember 3-tól 22-ig nézhetik meg az érdeklődők a budapesti 56-osok terén.

Az ARC Restart. Te mivel kezdenéd?" szlogennel meghirdetett pályázatának fődíját Kovács Tamás Önerő című munkája nyerte, a második helyezett Takács Béláné magyar zászlót ábrázoló cím nélküli alkotása lett. A beérkezett pályaművek szeptember 3. és 22. között lesznek láthatók. A szervezők tapasztalatai szerint legalább százezezren lesznek kíváncsiak a szabadtéri tárlatra.


A harmadik alkalommal meghirdetett ARC+ pályázat témagazdája idén a Fővárosi Vízművek volt, a pályázóknak a csapvizet népszerűsítő plakátot kellett készíteniük. Ebben a kategóriában Udvardi Ramóna és Nagy Máté Hangover című plakátját ítélték a legjobbnak. Az egyperces filmpályázat győztese Lovas Dávid on-sey című produkciója lett. A zsűri a legeredetibb ötletet, és a legerősebb társadalmi üzenetet is díjazta, valamint külön válság díjjal értékelte a Válság főzőműsor című alkotást.

Idén második alkalommal az Év Kulturális Plakátjait is megtekinthetik az érdeklődők az 56-osok terén. Ebben a kategóriában Tóth Andrej az A38 hajó megbízásából készített Vive című plakátját, valamint Szőke Gergely Sátoros című munkáját díjazta a zsűri.