A TMZ értesülései szerint a gyerekszínészként híressé vált Culkin, akit azzal gyanúsítottak, valójában ő Jackson egyik gyerekének vér szerinti apja, is részt vesz Michael Jackson temetésén. Macaulay Culkin sajtósa mindenesetre annyit közölt, valóban kapott meghívót a szertartásra a színész, de azt nem tudja, hogy részt is vesz-e rajta.

A 45 perces temetés a tervek szerint budapesti idő szerint péntek hajnali 4-kor kezdődik a kaliforniai Glendale-ben. A koporsó földbe eresztésekor Aretha Franklin fog énekelni. A temetés után Michael Jackson koporsója köré vastag betonteknőt öntenek a sírrablók elleni védekezésül. Az amerikai sajtó értesülése szerint Jackson temetése rendkívüli összegbe kerül, részben azért, mert a család 12 temetkezési helyet vásárolt meg. Azt nem tudni, a másik 11 helyet mire használják, elképzelhető, hogy az énekes aranyozott koporsója mellett lesz szüleinek és testvéreinek is a végső nyughelye.

A szertartáson csak a család tagjai és néhány közvetlen barát, köztük Diana Ross énekes lesz jelen. A család és a hatóságok arra a kérték a rajongókat, hogy maradjanak távol az eseménytől; a rendőrség a szigorú biztosítás részeként lezárja a környező utcákat, és a Los Angeles belvárosától mintegy 13 kilométerre északra fekvő temető szerda este óta nem látogatható.