Jermaine Jackson ezentúl minden évben rendezne emlékkoncertet öccse, Michael Jackson tiszteletére, bár az Egyesült Államokban nem terveznek a szeptember 26-i bécsi koncerthez hasonló eseményt. Jackson bátyja a rajongókat akarta megörvendeztetni a bécsi koncerttel - derült ki a Berlinben tartott sajtótájékoztatóján.

"Úgy éreztem, hogy Michaelnek jelentős rajongótábora volt Európában, emellett Bécs volt az egyik kedvenc városa. Többször járt a Schönbrunni kastélyban, szerette a kastélyokat" - mondta a június 25-én elhunyt világsztár testvére. Közlése szerint a család minden évben rendezne emlékkoncertet. "Biztos vagyok benne, hogy jövőre még többen jönnének" - jegyezte meg a Jermaine Jackson, aki hozzátette: a szervezés nagy munka, és olyan színvonalat kell elérniük, amellyel Michael Jackson is elégedett volna.

A Jackson Five egykori tagja újabb előadókat nyert meg a bécsi emlékkoncertre, így Natalie Cole, Chris Brown, R. Kelly, Stevie Wonder és a Maroon 5 mellett az osztrák fővárosba várják az US5 nevű bandát, illetve Akont és a Sister Sledge együttest is. Fellép Angela Bassett, akit elsősorban színésznőként ismerhet a közönség, elfoglaltságai miatt viszont kiesik Mary J. Blige. Jermaine Jackson tájékoztatója szerint a koncertre az osztrák fővárosba utazik majd az énekes anyja, Katherine Jackson is. (MTI/AP/dpa/APA/AFP)