Bécs helyett Londonban, a Wembley Stadionban rendezik meg 2010-ben a Michael Jackson-emlékkoncertet – tudta meg a Compress Hírügynökség. A szervezők visszafizeteik a jegyek árát. Jermaine Jackson, Michael Jackson testvére, és a World Awards Media lemondta a szeptember 26-ra, a bécsi Schönbrunni Kastély elé tervezett Michael Jackson emékkoncertet. Az elhunyt énekes fivére azzal indokolta döntésüket, hogy így 8 hét helyett 8 hónapjuk lesz megszervezni az eseményt, amelyen sok olyan világsztár is részt vehet, akik most már nem tudtak változtatni a programjukon, hogy felléphessenek Bécsben.

A The Tribute In Memory Of Michael Jackson koncertet 2010 júniusában, a londoni Wembley Stadionban tartják majd meg, a pontos dátumról később döntenek. A londoni koncert színpadi koncepciója egyébként ugyanaz lesz, mint a bécsié – a színpad középpontjában egy hatalmas koronával. A bécsi koncertre vásárolt jegyek árát természetesen visszafizetik, a londoni rendezvényre várhatóan még december 1-je előtt elkezdik árusítani a jegyeket. A legolcsóbb belépő 44 font (kb. 50 euró) körül lesz.

A nagyszabású koncertnek helyet adó város és a szervezők között egyébként a keddi sajtótájékoztatót követően kezdett elmérgesedni a helyzet, ugyanis Bécs nagyobb sztárokra számított, mint például Mary J. Blige, aki ráadásul a bejelentést követően rögtön lemondta fellépését. Amikor a szerdai londoni és a csütörtöki berlini sajtótájékoztatón sem hangzottak el további nevek – mint a U2 vagy Madonna -, Bécs polgármester-helyettese, Renate Brauner bejelentette, hogy a 600 ezer eurós támogatás helyett egy centet sem adnak a rendezvényre.