Tyler Perry családi komédiájára ültek be a legtöbben a hét végén az észak-amerikai mozikba; a termékeny filmes idén már második alkalommal került egy produkciójával a box-office-lista csúcsára - írta az MTI. A nyári szezon lefújása utáni hetek szokás szerint az iskolakezdés miatt pangó moziforgalom jegyében zajlanak Amerikában.

Perry filmjei a felmérések szerint elsősorban a fekete női közönséget mozgósítják. A pénteken moziba került I Can Do Bad All By Myself (Én is tudok rosszalkodni) című vígjátékára több mint 24 millió dollárért (4,5 milliárd forint) váltottak jegyet Észak-Amerikában. A filmben egy alkoholista bárénekesnő rossz útra tért tini unokahúgát és unokaöccseit szedi ráncba. A februárban bemutatott Madea Goes to Jail című munkájára az első hétvégén 41 millióért (7,7 milliárd forint) fogytak a jegyek.

Paul Dergarabedian elemző azzal viccelődött, hogy a sokoldalú filmes - aki azon kívül, hogy rendezi és írja, meg is jelenik alacsony költségvetésű produkcióiban - legközelebbi munkája nyugodtan kaphatja a "Nem tudok hibázni a box-office-nál" címet. A második helyen a 9 című 3D-s animáció végzett 10,9 milliós (2 milliárd forint) bevétellel, Quentin Tarantino háborús bosszúja, a Becstelen Brigantyk pedig a harmadik helyet csípte el 6,5 millióval (1,2 milliárd forint). Az All About Steve című Sandra Bullock-vígjáték 5,8 milliót (1,1 milliárd forint) keresett a negyedik helyért, a Végső állomás negyedik része 5,5 millióval (1 milliárd forint) került fel az ötödik helyre.