Részeg és pucér rendőrökről tett bejelentést egy autós vasárnap az ausztráliai Brisbane-ben. Az autós egy kereszteződés piros lámpájánál azt látta, hogy egy mellette álló buszból alul pucér férfiak szállnak ki, majd körberohanják a buszt, aztán vissza, írja a Független Hírügynökség ausztrál hírekre hivatkozva. Mint kiderült, a tűzszerész és túsztárgyaló rendőri osztag tagjai tartottak egy görbe napot. Kibéreltek egy buszt, hogy facér férfi bulit tartsanak. A partin aztán jól berúgtak, és amikor visszafelé mentek, "Chinese Fire Drill-t" tartottak. Ez a neve annak a mulatságnak, amelynek lényege, hogy piros lámpánál alul semmit játszva körberohanják a férfi buli résztvevői a buszt vagy a kocsit, aztán visszaszállnak. A 60-as években az Egyesült Államokban terjedt el ez a szórakozás.
Bob Atkinson, Queensland szövetségi állam egyik rendőri vezetője szerint a részeg rendőrök négyszer álltak meg a busszal piros lámpánál, mígnem egy autós jelentette, amit látott. Állítólag a társaságból az egyik rendőr szolgálatban volt. A botrány a lehető legrosszabbkor jött a queensland-i rendőrségnek, amely céltáblája lett a médiának. Nemrég felfüggesztettek állásából egy rendőrt, mert szolgálatban nyilvános helyen vizelt, egy másikat pedig azért büntettek meg, mert a sebességhatárt jócskán túllépve száguldozott a járőr kocsival.
"Ez egy rémálom, az ember azt remélte, hogy nem jön újabb kínos ügy, erre tessék. Erre nincs mentség !"- mondta a részeg pucérkodás kapcsán Atkinson, aki szerint a vétkes rendőrök valószínűleg kemény büntetésre, akár bírósági eljárásra is számíthatnak. A queensland-i rendőrszakszervezet szerint kivételes az eset, mert ritkán isznak alkoholt azok a magasan képzett rendőrök, akik gyakran 24 órás szolgálatban vannak.