Egymillió dollárra, vagyis közel 183 millió forintra perelte be a New England Patriots irányítóját, Tom Bradyt, valamint topmodell nejét, Gisele Bündchent két fotós, akikre a pár biztonsági őrei lőttek rá áprilisban az esküvő után, Costa Ricában tartott partin. Az AFP hírügynökség fotóriporteként dolgozó Yuri Cortez és az Al Dia című Costa Rica-i nemzeti napilap fényképésze, Rolando Aviles által a manhattani kerületi bíróságra benyújtott beadvány szerint bár a férfiakat nem érte lövés, de mégis "súlyos fizikai és mentális sérüléseket szenvedtek".

A periratok szerint a fotósok nem lesifotósok voltak, és bár a házaspár tisztában volt vele, hogy a ceremónia hatalmas médiaérdeklődést fog kiváltani, mégis rosszul kiképezett testőröket fogadtak fel.

A beadványból az is kiderül, hogy a két fotós Bündchenék egyik szomszédjának házából, "diszkréten" készítette a felvételeket, majd mikor az autójukhoz indultak vissza, az egyik biztonsági őr "fenyegető és támadó hangnemben" követelte Yuri Corteztől a fényképezőgépét és a memóriakártyáját. Míg Avilesnek sikerült elmenekülnie, addig Cortezt elkapták és karjait a háta mögé szorítva mozgásképtelenné tették. Az őrök felszólítására a fotósok a Bündchen-rezidenciára hajtottak, ahol még többen követelték tőlük a gépeiket és az elkészült felvételeket. Cortezék megpróbáltak elhajtani az autóval, ám ekkor az egyik biztonsági ember fegyvert rántott és rálőtt a sportkocsi hátsó ablakára.

A lövedék, mely a feljelentés szerint szinte súrolta az autóban ülők fejét, keresztülhatolt az ablakon és a szélvédőnek csapódott, majd végül a vezetőülésbe fúródott. Míg az AFP hírügynökség súlyos költségekről beszél a fotósuk Costa Ricába küldése kapcsán, addig sem Brady, sem Bündchen szóvivője nem fűzött kommentárt a megindított jogi lépésekre vonatkozóan. (MTI)