Letiltott a Malév a járatairól egy cseh újságíró párt, akik botrányosan viselkedtek a Ferihegyi repülőtéren, illetve az egyik Ciprus felé induló járaton - írja a Független Hírügynökség. A gép kénytelen volt visszafordulni az egymást folyamatosan ütlegelő és szidalmazó pár miatt. Az eset még hétfőn történt, de a reptéri rendőrség csak pénteken számolt be a történtekről.

A Repülőtéri Reptéri Igazgatóság tájékoztatása szerint a házastársak között kialakult, nem éppen szokványos csetepatét a kapitány úgy ítélte meg, hogy az veszélyezteti a repülés biztonságát. A légi utaskísérők már a beszállás során felfigyeltek a párra, a férfi ugyanis belerúgott a nőbe, mire az visszaütött. A veszekedést a repülőgépen is folytatták, észre sem vették a gép indulását, és hogy később miattuk visszafordultak az állóhelyre. Leszállították őket a gépről, és a reptéri rendőrök kihallgatták őket. A cseh pár megbánta tettét, az asszony pedig magára vállalta a felelősséget: elmondása szerint már előző este nekiesett a párjának, mert az későn jött haza egy cikk leadása miatt.

Budapestre való érkezésük után is számos dolog idegesítette az asszonyt, többek között a gyerekek nyüzsgése és az, hogy majdnem lekésték a ciprusi csatlakozásukat. Mindketten hozzátették, hogy egyébként nagyon szeretik egymást és a két gyereküket. Eredeti terve szerint a házaspár a nő édesapjához utazott volna a ciprusi géppel, a Malév azonban az eset miatt letiltotta őket a járatairól, így más módot kellett találniuk az utazásra. A repülőút megszakítása, a menetrend megzavarása miatt komoly anyagi következményekkel számolhatnak, ráadásul a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság garázdaság miatt is eljárást indított ellenük.