"Nagyi banditának" nevezte el az FBI azt az idős asszonyt, aki a szövetségi nyomozók szerint eddig két bankot rabolt ki a texasi Houstonban. Az idős nőt egyelőre nem találták meg, bár ötezer dolláros nyomravezetői díjat tűztek ki rá a hatóságok - közölte a CBS szombaton.

A szövetségi nyomozók akkor jöttek rá, hogy egy idős nőről van só, amikor alaposan megvizsgálták a biztonsági kamerák felvételeit. Az ősz hajú "nagyi bandita", aki az FBI szerint elszánt rabló, a felvételeken baseballsapkát és bíborszínű trikót viselt, ráadásul bíborszínű tollak is voltak a trikón. A szövetségiek szerint nem nőnek álcázott férfi, hanem valóban nő, méghozzá nagyos is meglett korú nő a rabló.

A "nagyi bandita" pénteken délután követte el az első rablást a BBVA Compass nevű Bankban, Houstonban. De nem elégedett meg ennyivel: egy órával később ugyanennek a banknak egy másik fiókjában szerzett pénzt, és mindkétszer fegyverrel fenyegetőzött. A hatóságok szerint egy kisebb terepjáróval menekült el a két helyszínről. Az nem közölték, hogy mennyit zsákmányolt a két bankfiókban a "nagyi", azt viszont igen, hogy ötezer dollár üti a markát annak, aki a "nagyi bandita" közzétett rablási fotói alapján nyomra vezeti a hatóságokat. (FH)