Az amerikaiak az előző hét vége után megint a Derült égből fasírt című 3D-s animációs mulatságra ültek be a legnagyobb számban a mozikba. A 10 napja bemutatott, fiatal feltalálóról szóló családi filmért, amiben hamburgereső és spagettizivatar szakad az emberek nyakába, 24,6 millió dollárt (4,5 milliárd forintot) adtak ki az észak-amerikai jegypénztáraknál péntektől vasárnapig. A produkció eddigi összbevétele ezzel túllépte a 60 millió dollárt (11 milliárd forintot).

Bruce Willis debütáló sci-fi thrillere, a Hasonmások 15 millió dolláros (2,7 milliárd forintos) bevétellel lett a második a boxoffice-listán. A harmadik helyet az 1980-ban bemutatott A hírnév azonos címmel elkészült "újrafilmje" szerezte meg. A premierfilm 10 millió dollárral (1,8 milliárd forinttal) zárta a hét végi kasszát.

A Steven Soderbergh rendezte Az informátor! című beépített ügynökös dráma Matt Damonnal a főszerepben a múlt hétvégi második helyéről a negyedikre csúszott 6,9 millió dolláros (1,2 milliárd forintos) bevételével.

Az első ötbe még Tyler Perry vígjátéka, az I Can Do Bad All By Myself jutott be 4,8 millióval (884 millió forinttal). A népszerű és rendkívül termékeny rendező-komikus legújabb munkájának három heti összbevétele ezzel elérte a 44,5 millió dollárt (8,2 milliárd forintot).

Quentin Tarantino Becstelen brigantyk című második világháborús bosszúfilmje a tizedik helyet csípte el a listán. A hatodik hete vetített nácivadász thriller 2,7 millió dollárt (450 millió forintot) keresett a hét végén, s ezzel 114 millióra (21 milliárd forintra) egészítette ki eddigi teljes bevételét - írta a Független Hírügynökség.