Micimackó hétfőn visszatér a Százholdas Pagonyba - A. A. Milne nyolcvan éve kedvelt történetének első engedélyezett folytatásában. A népszerű állatsereglet új baráttal bővül: megérkezik Lottie, a vidra az 1920-as években íródott klasszikus újabb történeteiben. David Benedictus folytatásában a melankolikus Füles proaktívabbá válik, a figurák krikettjátszmába kezdenek és visszatér Róbert Gida is. A Visszatérés a Százholdas Pagonyba című kötet október 5-én kerül Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban a könyvesboltok polcaira.

Michael Brown, az eredeti történet jogait részben birtokló The Pooh Properties Trust elnöke szerint a könyv húsz évnyi erőfeszítés eredménye. Számtalan író ajánlkozott az évek során, hogy folytatja Milne 1928-ban befejezett történetét, sokan ötleteik vázlatával is előrukkoltak. "Legtöbbje szemétbe való volt" - véli Brown.

Benedictus javaslata azonban elnyerte a bírálók tetszését. "Szerettem csinálni, mert nem volt rajtam nyomás" - nyilatkozta a szerző, aki végül két kötetet írt, bennük 10-10 történettel, melyek egyenként mintegy 2500 szóból állnak, ezáltal az eredeti, Milne-féle könyvek felépítéséhez igen hasonlóak. A történetek időrendi sorrendben haladnak, júliusban kezdődnek és szeptemberben érnek véget - mondta el Benedictus. A rajzokat Mark Burgess készítette, aki egy másik híres medve, Paddington kalandjait is illusztrálta. (MTI)