Dagad a botrány a Hal a tortán sittes szériája körül. A börtönviselt celebek szerepeltetését legelőször még debütálásuk előtt Tóth Vera sérelmezte, aki végül nyilvánosság előtt kért bocsánatot – bár a Velvet kommentelőinek egybehangzó véleménye szerint nem volt miért. Azóta több panasz is érkezett az Országos Rádió és Televízió Testülethez.

Berényi Diána, az ORTT sajtóreferense elmondta, hogy ennek fényében egy anyag készül jövő hétre a testület elé, ahol el fogják dönteni, hogy lesz-e hatósági ellenőrzés vagy sem. „A panaszok többsége arról szólt, kiskorúaknak nem jó példát mutatnak azzal, hogy köztörvényes bűnözőket sztárként állítanak be, ezzel olyan magatartásmintát sugározva, melyek károsak lehetnek” – nyilatkozta a Velvetnek, és hozzátette, hogy a panaszosok között van Szalai Annamária, az ORTT fideszes tagja is.

A nézőknél minden bizonnyal már a hétfői adás kicsaphatta a biztosítékot, amikor Tasnádi Zalatnay lovát meglátva azon viccelődött, hogy egész héten lófejet keresett. Később Pápai Jocinak címezve a következő mondat hangzott el: „Ha akarsz ilyen jó kis börtönélményen átesni, bevállalom, hogy agyonverlek.”

A poénkodásba a csatorna szerkesztői is beszálltak, a tegnapi adásban például a narrátor szájába adták, hogy közös érdek, hogy Tasnádi Péter - akit a bíróság első fokon bűnösnek talált többek között saját anyósát savval való leöntése miatt - ne érezze magát megbántva.