Egész életében ingyenesen repülhet az AirAsia járatain az a malajziai csecsemő, aki szerdán jött világra a társaság egyik repülőgépén. A légitársaság pénteki bejelentése szerint a gyerek mellett az édesanya is bármikor térítésmentesen felülhet a cég gépeire.

Liew Siaw Hsia a borneói Kuchingba tartott a sziget északi partjai mellett fekvő Penang-szigetről, amikor a 31 éves asszonynál váratlanul megindult a szülés. A repülő pilótája azonnal irányt változtatott, és a legközelebbi repülőtérre, a malajziai főváros légikikötőjébe irányította a gépet. Mielőtt azonban landoltak volna Kuala Lumpurban, a kisfiú megszületett. A gyereket a repülő személyzete és egy, szintén a géppel utazó orvos segítette világra.

"Az újszülött biztonságban megérkezett 2000 láb magasságban, amikor az AK 6506-os járata megkezdte a leszállást Kuala Lumpurban" - közölte a landolás után AirAsia, hozzátéve, hogy az anyát és a kisfiút rögtön egy közeli kórházba szállították. "Hogy ezt a kiemelkedő eseményt megünnepeljük, az anyának és gyermekének életük végéig ingyenes repülést biztosítunk" - mondta a légitársaság igazgatója, miután pénteken meglátogatta az újszülöttet a kórházban.<FH>