Yves Saint Laurent legendás francia divattervező lett a legjobban kereső halott híresség; a 2008-ban elhunyt tervező 350 millió dolláros bevételre tett szert idén. Michael Jackson vagyona júniusban bekövetkezett halála óta 90 millió dollárral gyarapodott - derül ki a legtöbbet kereső elhunyt hírességek Forbes magazin által közölt listájáról.

A kilencedik alkalommal megjelentetett lista szerint a francia divatcézárt a második helyen a Broadway híres alkotópárosa, Richard Rodgers és Oscar Hammerstein követi 235 millió dollárral. A közelmúltban elhunyt Jackson áll a lista harmadik helyén. Az élmezőny azonban rövidesen átrendeződhet: a popsztár évekre bebetonozhatja magát az elsők között, szemben Yves Saint Laurent-nal, aki most került fel először a listára és várhatóan nem tudja megismételni idei teljesítményét. A divattervező vagyona ugyanis jórészt páratlan műkincs-gyűjteményének értékesítéséből gyarapodott 350 millió dollárral. Jackson viszont csak a halála óta eltelt rövid időszakban 90 milliót keresett - emelte ki Matt Miller, a Forbes vezető szerkesztője.

"Michael Jackson évente több tízmillió dollárt kereshet majd lenyűgöző kiadási jogai és szerzői jogai révén. És ott vannak a kedden bemutatott filmből származó bevételek is" - tette hozzá Miller. A lista negyedik helyén Elvis Presley szerepel, a 32 éve halott zenész 55 millió dollárral gazdagodott. Hiányzik ezúttal azonban az összeállításból két név, amely rendszerint szerepel a listán. Marilyn Monroe és James Dean 2009-ben nem tartozott a legjobban kereső elhunyt hírességek közé. "Mindketten ugyanannyit kerestek, mint tavaly, Monroe még egy kicsit többet is. Az új szereplők azonban kiszorították őket" - fogalmazott Miller.<MTI>