horoszkóp

Beyonce tarolt az idei MTV Európai Zenei Díjakon

2009.11.06. 14:46

Beyonce söpörte be a legtöbb - szám szerint három - díjat a Music Television Európai Zenei Díjak (MTV Europe Music Awards - MTV EMA) csütörtök esti, Berlinben rendezett gáláján: az amerikai énekesnőé lett a legjobb női előadó, a legjobb dal és a legjobb videoklip díja - írja a Független Hírügynökség.

Beyonce a Single Ladies (Put a Ring on it) című daláért elnyert elismerést férjének, a rapper Jay-Z-nek dedikálta.

Az idei MTV EMA-gálát immár másodszor Katy Perry vezette: az énekesnő a gála elején a Green Day fellépése után egyveleget adott elő a legjobb dalok jelöltjeinek felvételeiből a berlini O2 stadionban. Az extravagáns Perry tucatnyi alkalommal öltözött át a díjkiosztó alatt.

A berlini fal leomlásának 20. évfordulója alkalmából tartották idén az MTV európai díjkiosztóját: a Brandenburgi kapunál a U2 adott koncertet. Az ír rockcsapat fellépését az MTV-gála közben kisebb botrány árnyékolta be: a koncert helyszínét ugyanis egy két méter magas barikáddal vették körbe, hogy csak azok juthassanak be, akiknek jegyük volt a Music Television díjkiosztójára. A U2 is nyert egyébként egy MTV EMA-trófeát, a legjobb élő zenekarét.

A további nyertesek között volt még a rapper Jay-Z, a Tokio Hotel, Eminem, a Linkin Park, a Placebo és Pixie Lott is. Élőben fellépett Shakira, Leona Lewis, és a Foo Fighters is.

A Music Television zenetévé számításai szerint világszerte több mint 500 millió háztartásban látták a csütörtöki MTV EMA-gálát.

A 2009-es MTV Europe Music Awards nyerteseinek részletes névsora:

Legjobb Férfi Előadó: Eminem
Legjobb Női Előadó: Beyoncé
Legjobb Csapat: Tokio Hotel
Legjobb Video: Beyoncé - "Single Ladies (Put a Ring on It)"
Legjobb Dal: Beyoncé - "Halo"
Legjobb Rock: Green Day
Legjobb Új Előadó: Lady Gaga
Legjobb Élő Előadás: U2
Legjobb Alternatív Előadás: Placebo
MTV Push Előadó: Pixie Lott
Legjobb World Stage Előadás: Linkin Park
Legjobb Európai Előadó: maNga (Törökország)