horoszkóp

Zombikkal kampányolnak a fiatalkori alkoholizmus ellen a párizsiak

2009.11.10. 17:59

Kampányt indított kedden a párizsi városháza a fiatalok féktelen alkoholfogyasztása ellen. A polgármesteri hivatal külön honlapot hozott létre a www.thebinge-lefilm.com internetes címen, ahova sajátkészítésű, rövid horrorfilmeket várnak bárkitől. A feladat pedig az, hogy bemutassák: milyen veszélyeket és károkat okozhat a mértéktelen ivászat.

A honlap készítői kedvcsinálónak egy példát is bemutatnak: az ő filmjükben fiatalok isznak a Notre Dame katedrális előtti parkban, majd egyszer csak vérszomjas zombikká válnak. A készítők ezzel arra próbáltak célozni, hogy az italozás erőszakhoz, szexuális molesztáláshoz, vagy akár kómához is vezethet. Bizony.


1-BINGE - TEASER
by thebinge-lefilm

A párizsi városháza legfeljebb ötperces alkotásokat vár. Fontos kitétel az is, hogy valóban a kamerák előtt lerészegedők nem szerepelhetnek a filmben. A polgármesteri hivatal szóvivője kiemelte: fikció bemutatását várják. A legjobb alkotás készítői 6000m eurót (1,6 millió forint) kapnak.

A városházának nincsenek pontos adatai arról, hogy a fiatalok hány százaléka iszik rendszeresen sok alkoholt. Egy civil szervezet adatai szerint 2005 és 2008 között legalább 10 százalékkal emelkedett a fiatal iszákosok száma az országban. (FH)