Simon Cowell, az American Idol zsűritagja és az America's Got Talent tehetségkutató műsor alkotója keres a legjobban a főműsoridőben képernyőre kerülő tévések közül: egy év alatt 75 millió dollárt (13,4 milliárd forint) söpört be a Forbes toplistája szerint.

Az 50 esztendős Cowell maga mögé utasította Donald Trumpot, a The Apprentice 50 millió dolláros (8,9 milliárd forint) házigazdáját és az American Idol műsorvezetőjét, Ryan Seacrestet is, aki csak 38 millióig (6,8 milliárd forint) vitte. A Forbes a 2008 júniusától 2009 júniuságig számolt bevételeket vette alapul a lista elkészítéséhez.

A magazin elemzése szerint a csúcskeresők közül sokaknak van egyéb szórakoztatóipari érdekeltsége. Cowell saját lemezcéget alapított, amelyhez szerződés köti Leona Lewist és Susan Boyle-t. Az American Idol tehetségkutató show ugyanakkor hetedik éve a legnézettebb tévéműsor Amerikában. Trump is több lábon áll: a nyakkendőtől a vodkáig különböző termékekhez adja nevét, emellett előadásai és könyvei is szépen jövedelmeznek. A 34 esztendős Seacrestnek viszont reggeli rádióműsora van Los Angelesben, népszerű tévés házigazda és ő hozta tető alá a Keeping Up With the Kardashians című valóságshowt.

Az első öt legjobban kereső közé még Charlie Sheen, a Két pasi meg egy kicsi sztárja került be 21 millió dollárral (3,7 milliárd forint), valamint A hivatalból ismerős Steve Carell 20 millióval (3,6 milliárd forint). A tízes lista további szereplői: Howie Mandel (15 millió dollár), Kiefer Sutherland (13 millió dollár), Jeff Foxworthy (11 millió dollár), Hugh Laurie (10 millió dollár) és David Caruso (9 millió dollár). (MTI)