Gábor Zsazsa 118 ezer dollárral tartozik az Egyesült Államoknak

2009.11.14. 09:57
beimages beiarcp072804-023

Az Amerikai Adóhatóság dokumentumai szerint több mint 118 ezer dolláros adótartozása van Gábor Zsazsának - derül ki az Associated Press hírügynökség által pénteken megszerzett dokumentumokból.

A 92 éves magyar származású színésznő 2001 és 2002 során halmozott fel ekkora adósságot: az Amerikai Adóhatóság október 2-án perelte be Gábor Zsazsát emiatt az egyik Los Angeles-i bíróságon. A színésznő ügyvédjei azzal védekeznek, hogy Gábor Zsazsa is Bernie Madoff áldozatává vált és a csaló piramisjátékában csaknem 7 millió dollárt vesztett el. Az ügyvédek szerint Gábor Zsazsa és férje, Frederic von Anhalt felvették a kapcsolatot az adóhatósággal és részletfizetési kérelmet terjesztettek be.

Bernie Madoffot, a Wall Street történetének egyik legnagyobb csalóját júniusban ítélte 150 évnyi börtönre egy New York-i bíróság. Akkor a hírek szerint 50 milliárd dollár volt a vesztesége a csalások következtében. Az ügyész végül azzal állt a bíróság elé, hogy 13 milliárd dollárt kapott Madoff a befektetőktől, és ezt az összeget játszotta el. Madoff üzlete lényegében piramisjáték volt, vagyis a korai belépők magas hozamát a későbbi befektetők pénzéből fizették ki. A férfit két fia buktatta le, miután apjuk közölte velük, hogy hazugságokra épült vállalkozásuk. A fiúk ügyvédje ezután feljelentést tett.(FH)