Balázs Pali sajtóközleménye szerint most kivételesen nem vidám, pörgős új dallal, hanem valami egészen mással - egy megejtő klippel - örvendezteti meg rajongóit. Az Összetartozunk című videó a határon túli és anyaországbeli magyarság kapcsolatának fontosságára hívja fel a figyelmet, ezek szerint nem vidáman és pörgősen.

Mindez állítólag úgy jutott az eszébe széphajú Balázs Palinak, hogy sokat koncertezik a határokon túl, így Felvidéken, Kárpátalján, Erdélyben, a Vajdaságban és Horvátországban. Az énekes Határtalan randevú címmel indult világjárásra és a hírek szerint nagysikerű koncerteket adott. „Példaértékű volt számomra az a fajta összetartás és egymás iránti tisztelet, amelyet szinte minden térségben tapasztaltam. Valószínűleg azért, mert a mindennapokban csak egymást segítve tudnak boldogulni az ott élő magyarok” - mesélte tapasztalatait.

Megindító volt számára továbbá, hogy egy horvátországi buli előtt például a helyi művelődési ház vezetője olyan fényképet mutatott neki, ami még a szerb-horvát háború idején készült. Szinte az egész település romok alatt hevert a bombázások miatt, a művelődési ház is a pusztítás áldozata lett. A háború után a helyiek összefogtak, és saját erejükből újjáépítették a közösségi házat, ami megindította kishazánk Paliját, olyannyira, hogy egy új számmal rukkolt elő. „Az autóban ülve írtam egy dalt azokból a tapasztalatokból és hatásokból merítve, amelyek örök élményként maradnak meg szívemben. Úgy vettem észre, hogy bárkit bárhova sodort a történelem, az élet, mindent megtesz azért, hogy megőrizze magyarságát” -emlékezett vissza az Összetartozunk című dal megszületésének körülményeire és ihletére a szerző. A dalhoz tartozó klipet a határ menti Hidasnémetiben és Visegrádon a Zsitvay kilátóban forgatták, de a videóba bekerült több archív felvétel az anyaországon kívüli magyarok életéből, ünnepeiből is.