Will Ferrell és Ewan McGregor Hollywood legtúlfizetettebb sztárjai - derült ki a Forbes.com listájából. A szerdán közzétett felmérés azt vizsgálta, hogy vajon a színészek honoráriuma hogyan aránylott a filmjeik által termelt nyereséghez.

Ferrellt elsősorban Az elveszettek földje című nyári bukása repítette a lista csúcsára. A Forbes kimutatása szerint a százmillió dolláros költségvetésű őslénysztori mindössze 65 milliót keresett a jegypénztáraknál. A színész filmjei már tavaly is csalódást okoztak: a Step Brothers 128 milliót, a Fél-profi pedig mindössze 43 millió dollárt hozott a gyártók konyhájára.

Az online magazin azt a legnagyobb száz hollywoodi sztárt vette górcső alá, aki az elmúlt öt évben legalább három, széleskörű forgalmazásba került filmben játszott főszerepet. A számításoknál a színészek egyes filmekből származó becsült teljes jövedelmét és az alkotások teljes bevételét - beleértve a jegy- és dvd-eladásokat, valamint televíziós vetítéseket - hasonlították össze. Az alkalmazott képlet eredménye szerint minden Ferrellnek kifizetett dollár átlagosan 3,29 dollárt hozott a produkcióknak, amelyekben szerepelt. (MTI)

A brit McGregor (Trainspotting, Star Wars) ugyan nem tartozik a legjobban megfizetett sztárok közé, de utóbbi filmjei nem szerepeltek valami fényesen, így 3,75 dollárra jött ki a "megtérülése". A lista további helyezettjei: 3. Billy Bob Thornton (4 dollár), 4. Eddie Murphy (4,43 dollár), 5. Ice Cube (4,77 dollár), 6. Tom Cruise (7,18 dollár), 7. Drew Barrymore (7,43 dollár), 8. Leonardo diCaprio (7,52 dollár), 9. Samuel Jackson (8,59 dollár), 10. Jim Carrey (8,62 dollár).