rolling stone berlusconi

A zenei lap olasz kiadása az év rocksztárjává választotta az olasz miniszterelnököt, mivel – mint indoklásukban kifejtik – „életstílusa a legnagyobb rocksztárokéval vetekszik”. Ezzel Berlusconi mozgalmas nyarára céloznak, amikor a 73 éves politikust előbb egy tizenéves modellel hozták hírbe - annyira, hogy még neje is beadta a válókeresetet -, majd sorban derültek ki róla prostikkal dúsított bulizós sztorik.

Carlo Antonelli főszerkesztő szerint a miniszterelnök elsöprő fölénnyel nyert a szerkesztőségen belüli szavazásban. „Idén egyöntetű volt a vélemény, hogy csakis ő lehet az, köszönhetően az életstílusának, amire még a ’rock and roll’ jelző sem elég kifejező. Rod Stewart, Brian Jones, Keith Richards virágkorukban is csak kis iskolásfiúk voltak hozzá képest”.

Berlusconi tagadta, hogy kapcsolat fűzte volna a Noemi Letizia nevű 18 éves modellhez, akinek azért fehérarany nyakláncot ajándékozott születésnapjára. Júliusban egy Patrizia D’Addario nevű prostituált állította, hogy fizettek neki, hogy részt vegyen egy partin Berlusconi római lakásában, majd lefeküdjön a miniszterelnökkel, és ezt hangfelvételekkel is tudja bizonyítani. Ezután egy egész sor prostituált került elő hasonló sztorikkal, és nem is mind kamuzott.

A miniszterelnök nyíltan sose kommentálta a kurvázós híreket, de „köztudott róla, hogy nem egy szent”, idézi a Stuff.co.nz. A botrány nagy visszhangot kapott a nemzetközi sajtóban, Berlusconi hazai népszerűségének azonban nem igazán ártott.