Alaposan meglepődött az Ukrajnában turnézó Toto Cutugno, amikor Viktor Janukovics államfő-jelölt "himnuszában" a saját szerzeményére ismert. Az olasz zeneszerző-énekes felháborodva nyilatkozta, hogy dalai politikamentesek, és senkinek sem engedi, hogy politikai célokra használják azokat.

Az oroszbarát Viktor Janukovics elnökválasztási kampányát kísérő "Ligyer" (A vezér) című zeneszámot még októberben mutatták be a nagyközönségnek a kelet-ukrajnai politikus odesszai tömegrendezvényén. A melódia azóta meglehetősen népszerű lett a politikus hívei körében. Az Ukrajnában turnézó Toto Cutugno felháborodva tapasztalta, hogy Janukovics "himnusza" szinte hangról hangra az egyik korábbi szerzeményének másolata. A "Ti amo" című szám annak idején Umberto Tozzi előadásában volt listavezető diszkósláger.

Bár a népszerűségi listát vezető ukrán elnökjelölt stábja esküszik rá, hogy csupán véletlen egybeesésről lehet szó, Toto Cutugno nyilatkozata óta Janukovics kategorikusan elzárkózik a számára írt himnusz lejátszásától a kampányrendezvényeken. "Én semmit sem hallottam, és semmilyen zenét sem rendeltem" - nyilatkozta az elnökjelölt, aki egyik kedvenc előadójának nevezte a ma is népszerű olasz énekest. (FH)