Michael Jackson és a Facebook volt a legnépszerűbb Google-keresés 2009-ben, az egész világon - derült ki az internetes keresőoldalt üzemeltető cég által kedden nyilvánosságra hozott adataiból. Bár a Google nem készített összesítést a legnépszerűbb magyarországi keresésekről, van magyar vonatkozású adat: az Európai Unión belül az "iwiw belépés" keresőszó a hatodik helyen áll leggyorsabb növekedést mutató keresések között.

Az egész világot tekintve, a júniusban elhunyt Michael Jackson érdekelte leginkább az embereket 2009-ben, akit a Facebook követ a második helyen, míg a harmadikon a spanyol nyelvű közösségi oldal, a "Tuenti" áll. Az első tízben van még többek között a "new moon" (újhold) (6.), amely egy vámpíros film címe is, valamint "Lady Gaga" énekesnő (7.), és a "windows 7", amely a nyolcadik helyen áll. Ez a lista a leggyorsabb növekedést mutató keresőszavakat tartalmazza, amelyeket a legnépszerűbb keresőszavak közül választották ki, az alapján, hogy az előző évhez képest mennyivel többször kerestek rá 2009-ben.

Az egész világot tekintve a Google nem közölte a legnépszerűbb keresőszavak listáját. Az Európai Unión belülről érkezett legnépszerűbb keresőszavak listáját azonban már közölték, amelyen kizárólag különböző weboldalakat találni. Az első helyen a facebook áll, amelyet a youtube és a hotmail szavak követnek. Tizedik helyre került a nasza klasa, egy lengyel közösségi oldal.

Az EU-n belül a leggyorsabb növekedést mutató keresőszavak között van az "iwiw belépés" keresőszó. A magyar közösségi oldalra utaló keresés a lista hatodik helyén áll, megelőzve többek között Michael Jacksont és Lady Gagát is. A lista első helyén a "spotify" című zeneletöltő oldal áll, amelyet a "facebook italia" és a "twitter" követ. (FH)