Peter Jackson egy sírós arcú szellemmel élt együtt

2009.12.01. 15:04

A Komfortos mennyország című film londoni premierje alkalmából a rendező, Peter Jackson elmondta, azért is érdekelte a történet, amely egy halott kislány szelleméről szól, mert ő maga is látott kísértetet még 20 évvel ezelőtt, wellingtoni otthonában. "Egyik reggel fölébredtem, és egy rémalakot pillantottam meg az ágy végében" – mesélte Jackson. "Biztos voltam benne, hogy nem álmodom, és a jelenség teljesen valódinak tűnt. Ötven körüli nő állt előttem sírásra görbülő szájjal. Rám nézett, aztán végigsiklott a szobán, és eltűnt a falban. Amikor mondtam a feleségemnek, hogy kísértetet láttam, megkérdezte: a sírós arcú nő volt? Kiderült, hogy ő is találkozott már vele korábban".

Jackson pár évvel később kapott magyarázatot arra, kit láthatott. Házuk a St. James színházzal szemben állt, és amikor az épületet restaurálták, érdekes történetet hallott az ott lakó szellemről. Egy színésznő kísértett az ódon falak között, akit egyszer kifütyültek, bánatában öngyilkos lett, és lelke azóta nem talált nyugalomra.

A Komfortos mennyország kamasz hősnőjét megerőszakolják és megölik, s ezután a túlvilágról – amely egyfajta köztes dimenzió – figyeli, mi történik családjával és gyilkosával. A film Alice Sebold regényéből készült, ami már magyarul is megjelent. (UIP-Dunafilm)